<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar/277734167287304196?origin\x3dhttp://marta-pique.blogspot.com', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <script language="javascript"> var blogUrl = "disculpinlesmolesties.blogspot.com"; function showCategory(category){ category = "\\\\""+category+"_\\\\""; var url = "http://search.blogger.com/?ui=blg&as_q=" + escape(category) + "&amp;bl_url=" + blogUrl; window.location.href = url; } </script>

Game Art


El Game Art és un moviment que consisteix en explorar el món dels videojocs i crear pròpies versions de temes i estructures tecnològiques. En la majoria dels casos el que es busca amb aquestes noves creacions és la sàtira i la ironía del joc.

Distinguim diferents estils dintre d'aquest moviment,
  • Els que es basen en la creació de "parxes", des de gràfics fins al so o al disseny, aplicables a jocs ja existents
  • Pixel Art: on l'edició d'imatges és a nivell de pixels (videojocs per mòbils)
  • 8 bit Art: generació dels videojocs dels 80'
  • Machinima: creació de videos utilitzant motors de videjocs, amb personatges, escenaris... el primer va ser el famós "Come-cocos". Es va utilitzar molt després per la creació dels videos finals dels jocs.
Però el que més em va cridar l'atenció l'exposició dels meus companys és el tema del joc relacionat amb la propaganda ja sigui electoralista o d'ideologia. Aquest moviment del Game Art s'ha utilitzat i s'utilitza actualment per tal de guanyar vots durant la campanya electoral mitjançant jocs virtuals.
A més, pel que fa el tema ideològic s'han creat programes amb temàtiques de guerra on has de matar gent de l'equip contrari però amb el rerefons publicitàri de l'excèrcit al qual pertany. Un exemple que em va sorpendre va ser el joc de l'Excèrcit Iraquià on després de jugar et pregunten si vols formar part del seu exèrcit. D'aquí, han sorgit molts jocs de contrapropaganda (http://www.molleindustria.org/en/tuboflex). Tot aques tema porta també a un nou món paral·lel que s'esta creant a través dels jocs virtuals on pots viure una vida ficticia a través de la pantalla del teu ordinador. D'aquesta manera els participants viuen "una segona vida" (Second Life), que està per veure fins a quin punt deixa de ser ficiticia per travessar la pantalla de l'ordinador i barrejar-se amb el món que entenem com a "real".



Etiquetas:

| Seguent »

» Publicar un comentario