<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar/277734167287304196?origin\x3dhttp://marta-pique.blogspot.com', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <script language="javascript"> var blogUrl = "disculpinlesmolesties.blogspot.com"; function showCategory(category){ category = "\\\\""+category+"_\\\\""; var url = "http://search.blogger.com/?ui=blg&as_q=" + escape(category) + "&amp;bl_url=" + blogUrl; window.location.href = url; } </script>

Música Electrònica

La música electrònica va aparèixer als anys 50 amb un caràcter experimental i seriós. Va ser cap als anys 90 que va començar tot el boom d'aquest estil musical i mica en mica va anar conquerint pràcticament tot el món. Des de diversos països es van anar incorporant elements nous, com és el cas del Jungle anglès que es basa en ritmes complexos derivats de la música caribenya, com el Dub o el Nortec, derivat de la música tradicional mexicana i l'electrònica. A la fi dels anys noranta, van anar naixent nous generes com el Tribal derivat de sons tribals i percussions. És a dir, és un gènere que ha anat evolucionant mica en mica gràcies a les aportacions que s'han anat fent. Tot aquest món va relacionant amb els ordinadors. És música i com a tal, necessita uns instruments, però el so que desprenen aquest de manera "natural" ha sigut alterat prèviament mitjançant programes informàtics i on s'hi han afegit també tot tipus d'efectes i de sons nous que amb els instruments tradicionals seria impensable fer.
És aquí, i amb la història de sempre quan apareixen els ordinadors pel mig, que surgeix la pregunta màgica de: la música electrònica es pot considerar art? Considero que no tinc prou capacitat ni coneixaments per respondre aquesta pregunta, però personalment, tot i que aquest estil musical no m'agrada massa, perquè el considero robotic i artificial, afirmaria que sí, la música electrònica és art. Per mi l'art és una mica tot allò que desperta una emoció a l'espectador. I la música electrònica, com tota, desprén emocions. A més a més, també són composicions i hi ha persones encarregades de crear peces musicals (DJ) que després es posaran a la venda i es comercialitzaran. Per tant, tot i que l'estil i l'època és diferent, si una obra de Mozart és art, perquè una obra d'en Ferry B no pot ser-ho?

Un dels altres temes que vull plantejar és que al igual que en la fotografia per exemple, són arts que han arribat tan a la gent, que igual que avui en dia tothom té una càmera de fotos, ara també tothom pot ser DJ si té una mica de coneixaments de música. Buscant, he trobat una pàgina on t'explica com pots arribar a ser-ne un. També ens hauriem de plantejar fins a quin punt el concepte de Dj ha arribat a popularitzar-se i a utilitzar-se sense cap tipus de "control" és el mateix un Dj que hi ha en una discoteca que un músic?

Aquí deixo un reportatge universitàri del 2005 que he trobat sobre les noves tendències de la música electrònica:



Etiquetas:

| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »

» Publicar un comentario