<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar/277734167287304196?origin\x3dhttp://marta-pique.blogspot.com', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <script language="javascript"> var blogUrl = "disculpinlesmolesties.blogspot.com"; function showCategory(category){ category = "\\\\""+category+"_\\\\""; var url = "http://search.blogger.com/?ui=blg&as_q=" + escape(category) + "&amp;bl_url=" + blogUrl; window.location.href = url; } </script>

La Realitat Augmentada

La realitat virtual ha fracassat a causa del seu cost i per la immersió necessària del món artificial desvinculan-te del món real. A més a més és totalment necessàtia la resposta per part de l'usuari. Aquest fracàs de la realitat virutal és el que ha fet sorgir aquesta realitat augmentada, una tecnologia que combina imatges virtuals amb el món real. En aquest cas l'usuari és l'element gràfic artificial. La R.A és l'eina que s'utilitza per aportat la informació adicional que no poem veure però que és present en l'escenari real. Un dels seus usos és el pedagògic i divulgatiu per a museus, llibres interactius, enciclopèdies, etc. Del que es tracta és arribar a comprendre millor una matèria amb la combinació de gràfic i l'explicació (s'utilitza molt per representar la prehistòria, l'astrologia... és a dir fets que no es poden veure en l món real.) També en l'ambient urbà su'utilitza com a patrimoni històric per a fer guies turístiques interactives a través d'una reconstrucció a nivell 3D. Però també s'utilitza en ambients medicinals, militars, de videojocs i comercials.

L'objectiu final de la creació de la R.A és "crear un sistema de tal forma que l'usuari no pugui verure que la diferència entre el món real i el món virtual que augmenta la realitat" Els companys en el seu moment va dir que aquest fenòmen encara no afectava massa a l'art perquè estava creat per tenir una visió més aviat tecnològica, ja que respón a una necessitat social i lucrativa més que una contemplació estètica. El grup proposa com a reflexió la pregunta: On ens portarà tot això? acabarem tots confosos? Jo personalment no crec que acabem per confondre realitat (el món real) amb la realitat augmentada però això no vol dir que no l'aprofitem. És a dir, ara per saber com és un pis (abans de comprar-lo) o per visitar un museu no cal que et traslladis al lloc sinó que des de l'ordinador de casa teva pots arribar a veure'l per saber si t'agrada i vols comprar-lo o pots veure el monument que va fer no se quí per representar no se què. És a dir, la comoditat és tanta que pot ser que arribi un moment en que no caldrà que sortim de casa per conèixer alguna cosa.

Pel que fa el tema de l'art discrepo fins a quin punt la realitat augmentada no és art, perquè recordo quan era petita i a l'escola em passaven aquests vídeos amb gràfics i amb representacions de la prehistòria que realment semblava que tot allò fos real i que jo ho estigués veient de primera mà. L'art encara que sigui per educar també és art.

Etiquetas:

| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »

» Publicar un comentario