<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d277734167287304196\x26blogName\x3dMarta\x27s+BloG\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://marta-pique.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3des\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://marta-pique.blogspot.com/\x26vt\x3d8124685008647266880', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <script language="javascript"> var blogUrl = "disculpinlesmolesties.blogspot.com"; function showCategory(category){ category = "\\\\""+category+"_\\\\""; var url = "http://search.blogger.com/?ui=blg&as_q=" + escape(category) + "&amp;bl_url=" + blogUrl; window.location.href = url; } </script>

Software Social

El software social és un conjunt d'eines de comunicació i comunitats virtuals a la xarxa, que faciliten la interacció i col·laboració per mitjà de convencions socials. Dins d'aquests hi trobem el correu electrònic, els xats o els wikis. En aquest cas, jo tinc un cert coneixament sobre els xats en especial l'IRC que es va comentar durant aquesta exposició.

Fa uns anys quan tot aquest tema dels xats va començar a ser un boom i l'IRC va passar a ser un dels servidors més utilitzats jo vaig començar a fer servir el Mirc. Llavors tindira entre 13 i 15 anys. Recordo haver-m'hi passat ben bé fins altes hores de la matinada fent amics que no he vist mai o fins i tot consolidant amistats que encara conservo. Però el tema és que com molt bé van comentar les companyes a internet també hi ha jerarquies i mals rotllos. A cada "canal" sempre hi havia una llista de tots els usuaris que hi participavem, recordo perfectament que en el de Vic (la ciutat) sempre hi havia una llista inacabable de persones conectades ordenats per ordre alfabètic. Però al començament sempre hi havien els que tenien més poder i amb els que havies d'anar més en compte perquè al davant del seu nickname hi havia una @ que li permetia sentir-se poderós, fer comentaris absurds i fer-te fora del lloc si ho creia conveninent o si simplement no li feies gràcia. El tema és que potser en un canal no tenies @ però en un altre si, per exemple en el meu cas jo no tenia @ al canal Vic però si al canal Ametlla (el meu poble) i per tant, com que en el canal Ametlla jo era una persona amb un estatus més elevat que les altres tenia el dret de fer el que volia simplement pel fet de tenir la meravellosa @. està clar que aquesta jerarquia és igual que en el món real on si ets més amic del que té @ ets més important perquè si algú es passa amb tu "ei vigila que conec a tal i et pot fer fora en un moment" per tant els termes frivolitat i artificialitat també formen part d'aquest vocabulari.



No se fins a quin punt aquest tema pot comportar conseqüències greus perquè en aquest cas de l'IRC tu tens una màscara que és el teu nickname i no estàs obligat a dir la veritat per tant tot el que pots estar dient pot ser simplement una cadena de mentides. Però està clar que no pares d'agrupar contactes (que després no saps què fer-ne amb ells) i que en el fons igual que amb tot, sempre trobem obstacles que ens impedeixen tenir una llibertat absoluta.

Etiquetas:

| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »
| Seguent »

» Publicar un comentario